1.9.07

Beknopte dienstnota's van de dag

  • Miet Smet vertelt mij dat ik hier soms overkom als een seksistisch varken. Laat mij wel wezen, ik lach Miet al eens graag uit, maar wij komen geweldig overeen. We kennen elkaar nog goed uit de jaren tachtig - enfin, zij kende vooral Wilfried heel goed. Ik wil verder duidelijk stellen dat ik, net zoals onze koning, voor vrouwen het grootste respect koester, ons Celie kan getuigen. Ik zeg alleen de dingen graag zoals ze zijn en noem een kalf een kalf, dat is mijn natuur. Ik werk trouwens aan een artikel waarin de prominentste rol voor een dame is weggelegd, wordt vervolgd dus.
  • Onzen Tom zegt mij dat het gisteren Blog Dag of zoiets was en dat ik dan verondersteld word wat links te posten naar rommel die ik graag lees op de interwebs. Een beetje laat, maar hier gaan we dan. Politiekers die zich aan het schrijven zetten zijn meestal nog slaapverwekkender dan een glas water vol Temesta's, dus meestal pas ik liever ook voor hun on-line verzinsels. Behalve dan voor Leo en bij de Walenkoppen dat half-Italiaans niet-te-onderschatten opdonderke. Ik weet verder graag wat er omgaat bij het gewone volk, dus lees ik - soms met lange tanden - plebs dat zo'n beetje de tsjeven, sossen en liberalen vertegenwoordigt (zie ook de kolom met links hiernaast), ja zelfs Blokbeesten en onbeslisten (enfin, min of meer onbeslisten blijkbaar, zie de commentaar hieronder). Als ge wilt weten waarom ik geen groenen lees overigens, probeer dan maar eens wijs te geraken uit dit beslagen geneuzel. De internationale politiek, in het bijzonder de Amerikaanse, volg ik verder op de voet via deze schrijvelaar en van de wereldeconomie blijf ik op de hoogte door de ideeën van een vooraanstaande bedrijfsleider te bestuderen - hoewel die laatste recentelijk wat van zijn pluimen heeft verloren.
  • De advokaten op ons partijbestuur - ge weet wel, dat soort mannen dat de klein letterkens heeft uitgevonden - drukken mij overigens op het hart dat ik mijn lezers moet verwijzen naar de voetnoten helemaal onderaan de hoofdpagina, zeker alvorens ze van hun tak willen beginnen maken in de commentaren. Bij deze hebt ge't dus geweten.
  • Ik vertrek morgen voorts richting Poupehan om een dagje of twee te kunnen genieten van de nazomer, dus ik zal misschien even incommunicado wezen. Wees gerust, dat zal maar tijdelijk zijn. En rara wat daar nog allemaal op het programma staat!

3 opmerkingen:

Huug zei

Onbeslist ikke? En samen vernoemd worden in één zin met de Blokbeesten? Wat een affront! Pas maar op hé Dikken of ik sta deze avond nog aan uw deur in Vilvoorde. In uw brievenbus pissen, tiens.

Den Dikke zei

Hou uw geval dan maar met twee pollen vast, vriendeke, want ik wil u verwittigen dat ik in mijn brievenbus een bakske heb steken dat een en ander continu onder sterkstroom zet.

Dat zit daar trouwens al in van in de tijd dat Kwikkeldinges Louis is beginnen stalken.

Ziepkes zei

Jean-Luc, ge zijt ne vent naar mijn hart. Ik zie al vol bewondering naar u van in de tijd dat ge nog bij de jong-Tsjeven de plak zwaaide en regelmatig Polleke Debroe eens zijn vet gaf. Behalve het feit dat ge toen nog steevast dat nooit gewassen en van 't vet stijfstaand zwart pulleke met rolkraag droeg en nu een hemd (van tijd toch) en een plastron (nog meer van tijd) zijt ge eigenlijk nog niets veranderd in al die tijd.(Wat dikker misschien, maar ja, wie niet met de jaren....) Wat ik echter niet versta is waarom ge Van Rompuy altijd 'Scheve Palingvisser' noemt. Iedereen noemt hem toch altijd 'E.T.'. Wist gij dat niet? Hij heeft immers Zjust diezelfde naar boven uitgerekte nek en die glazige blik - ge verwijst daar in uw blog zelf naar - als het creatuurke van Steven Spielberg. Net zoals dat buitenaards filmfiguurke in de film doe den Herman, als ik hem zie op den tv, denken aan een...nuja, ge weet wel: 't heeft iets te maken met Viagra.En van 'phoning home' zal uwe scheve paling - pardon: uwen ET - ook wel wat afweten peis ekik zo.